Lietuvių kalba English
Teachers »

Chögyal Namkhai Norbu was born in Derghe, eastern Tibet, in 1938. As a child he was recognized as the reincarnation of the great Dzogchen Master Adzom Drugpa (1842-1924) and later by the sixteenth Karmapa as a reincarnation of Shabdrung Ngawang Namgyal (1594-1651), the first Dharmaraja of Bhutan.

Teaching »

The Dzogchen teachings are neither a philosophy, nor a religious doctrine, nor a cultural tradition. Understanding the message of the teachings means discovering one’s own true condition stripped of all the self-deceptions and falsifications which the mind creates.

Community »

The Dzogchen Community is made up of those who are interested in following and practicing the Dzogchen teachings. It was founded by Chögyal Namkhai Norbu in Italy in the second half of the seventies and rapidly developed in various countries around the world, taking on a completely international dimension.

Mūsų mylimas Mokytojas paliko šios žemės egzistenciją

2018–ųjų rugsėjo 27 dieną 22 valandą mūsų mylimas Mokytojas Čiogjalas Namkai Norbu ramiai paliko šios žemės egzistenciją.

Tai įvyko Mokytojo rezidencijoje Gadelinge, Vakarų Merigare (Italijoje).

Mokiniai iš viso pasaulio renkasi į Merigarą pabūti kartu ir praktikuoti.
Kolektyvinės praktikos vyksta kasdien ir visą dieną, jos yra tiesiogiai transliuojamos internetu.

Vakarų Merigaro gančilas praneša:

„Trečiadienį, spalio 3 d., 11 val. (Lietuvos laiku) prie Didžiosios Merigaro stupos įvyks trumpa atsisveikinimo ceremonija pagerbiant Mokytoją Namkhai Norbu, Dzogčeno bendruomenės įkvėpėją ir įkūrėją, palikusį žemiškąją egzistenciją šių metų rugsėjo 27 d. 

Šis didžiai dvasiškai reikšmingas žmogus mokėjo su ypatingu jautrumu ir išmintimi tarnauti kitų labui, tūkstančiams žmonių parodydamas sąmoningumo kelią.

Dzogčeno bendruomenės atstovai tūkstančių Mokytojo mokinių iš viso pasaulio vardu tars trumpą atsisveikinimo žodį. 

Visi mokiniai sugiedos senovinę giesmę, išmokytą Mokytojo ir daug praktikuojamą Dzogčeno bendruomenėje bendrystės ir meditacijos būsenai išgyventi.

Kviečiame visus šią akimirką būti kartu. 

Ceremonija bus tiesiogiai transliuojama internetu.“

Prisijungimas prie transliacijos

• Čiogjalas Namkhai Norbu:

„...Niekas negali visą laiką būti kartu su savo mokytoju ir tai nėra būtina, kadangi mokytojas jau suteikė mokiniui svarbias perdavas ir mokymus, kurie yra pati mokytojo esmė. Privalote suprasti, kad jūsų mokytojo esmė yra neatskiriama nuo jūsų pirmapradės būsenos. Joje jums nebelieka galimybės sakyti: „Negaliu būti savo tikrosios prigimties būsenos“, nes fizinis lygmuo yra tik santykinis. Kartais žmonės, kai mes drauge juokaujame, žaidžiame, praktikuojame, pasijunta labai laimingi ir galvoja: „Aš taip džiaugiuosi galėdamas būti su savo mokytoju“. Tokiomis akimirkomis aš kartoju: norėdami išties būti laimingi, privalote praktikuoti Gurujogą. Nuolatos praktikuodami Gurujogą, visada būsite su savo mokytoju neperskiriamos jo ir savo pirmapradės būsenos.“

2018-10-01
« Grįžti į pradinį
Mokytojas Čiogjalas Namkhai Norbu
Calendar